8 Temmuz 2014 Salı

Cilt Temizliğine Dikkat Edin!



Cildimizi daha sağlıklı ve güzel bir hale getirmek istiyoruz fakat ne yaparsak yapalım bir türlü pürüzsüz ve bebeksi bir cilde sahip olmayı başaramıyoruz.  Özlemle beklediğimiz yaz aylarına sonunda kavuştuk. Unuttuğumuz güneş ışınları ile yeniden ısınmaya başladık. Cildimiz ter ile bu aylardan baya bir zorlanacak bu yüzden cildimizi temiz tutmanın yollarını aramak zorundayız.  Cildimize sık sık nefes aldırmamız gerekebilir.  Cilt bakımının temel amaçlarından biride, günlük temizliktir. Her gün sabah ve akşam olmak üzere cildimizin özenle temizleyerek tonik yardımı ile de düzgünce silmeliyiz.  Pek çok kadın makyajını yapmayı ihmal etmez fakat cildine de gereken özeni göstermeyebilir. Ancak makyaj yapılsın veya yapılmasın cildin zaten günlük olarak zararlı mikroplardan arınması gerekir. Gün boyunca cildimize öyle şeyler birikir ki en zararlıları da ellerimiz yolu ile bulaşan mikroplardan dır. Çünkü günlük işlerimizi yapabilmek için çoğunlukla ellerimizden yardım alırız. Ellerimizi de cildimize götürmemize sık sık götürmemiz mikropların bulaşmasında yarar sağlar.

Makyaj atıkları, ter atıkları, ölü keratin pullar,  egzoz gazları, yemek buharı ile yüzümüze yapışan yağlar, ev ve sokaklarda ki kurumlar, duman, tozlar, çevre kirliliği gibi daha birçok unsur cildimize zarar vererek kirlenmesine neden olmuştur. Cildimiz bu tür etkenlerden arınmadığı sürece uyguladığımız cilt bakım setleri hiçbir işe yaramayabilir.


Cildimizin temizliğine ilk başlamamız gereken yer alından itibaren sırasıyla yanak, çene, burun ve en son olarak tamamlayacağımız yer boyunda bitirmemiz gerekir.       Burun, çenen ve alın tozu ve kiri en çok kapan bölgelerimizden biridir. Bu yüzden özenle bakım uygulamamız gerekir. Aynı zamanda yağlı cilde sahip olanlara jeller ve losyonlar kuru ciltlere ise sadece kremler yeterli olacaktır. Cilt sağlınızı düşünüyorsanız yeteri kadar önem vermenizde fayda var diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder